• MEGYEI PAKTUM

    HÍREK

Foglalkoztatási Fórumot tartottak a Megyeházán

A 2018. október 24-én újabb Paktum Partnerségi ülésre került sor a Megyeházán, a Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt kapcsán. A rendezvény nyitányaként Szabó István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke és Dr. Polgári András a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal Főigazgatója tartott tájékoztatót az eddig elért eredményekről és jövőbeni célokról, tervekről.

A „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” projekt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal konzorciumi együttműködésével valósul meg. A projekt elsődleges célja a megye gazdaságának és munkaerőpiacának fejlesztésében érdekelt felek támogatása, az együttműködések által kialakított partneri hálózat működtetése, a megyei foglalkoztatási stratégia és akcióterv, valamint az ezekben megfogalmazott projektek megvalósítása.
A Foglalkoztatási fórum ülést, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat konzorciumi partnerével közösen rendezi meg. A rendezvény célja, hogy a Fórum résztvevői tájékoztatást kapjanak a projekt eddigi szakmai tevékenységéről és eredményeiről. A megyei szintű foglalkoztatási együttműködés a megye egészére kiterjedő célokkal és tevékenységekkel működik, ernyőszervezeti feladatokat lát el és ösztönzi, segíti a megyében működő helyi foglalkoztatási paktumokat.
A TOP-5.1.2 intézkedésben támogatásban részesített helyi paktumok megvalósítási szakaszukba léptek, így a megyében létrejött kilenc együttműködés a helyi igényekre reagálva képzési és foglalkoztatási támogatás biztosításával kezdte meg működését.

Sajtóközlemény

© Minden jog fenntartva- Tiszalöki Paktum