• MEGYEI PAKTUM

    HÍREK

Foglalkoztatási Fórumot tartottak a Paktum tagjai

A megye foglalkoztatási helyzetének szempontjából meghatározó önkormányzatok, intézmények és szervezetek által korábban aláírt paktum-dokumentumban foglaltaknak megfelelően megkezdődött a partnerségi hálózat kiépítése és működtetése, a megye foglalkoztatási nehézségeinek folyamatos feltárása és annak megoldása céljából.

A munkáltatói elvárások nem minden esetben találkoznak a kínálat nyújtotta lehetőségekkel, ezért jelentkezik egyszerre a megyében is jelenlévő munkanélküliség és szektorális munkaerő-hiány. Ez a jelenség komoly problémát jelent mind a vállalkozások, mind a megyei és a kormányzati intézmények számára.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Foglalkoztatási Paktumszervezet elsődleges célja a megye gazdaságának és munkaerő-piacának fejlesztésében érdekelt felek támogatása, az együttműködésük által kialakított megyei foglalkoztatási stratégia és akcióterv, valamint az ezekben megfogalmazott projektek megvalósítása, mellyel a partnerek a megye foglalkoztatásának bővítését kívánják elérni.
A „Foglalkoztatási Együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt 2017. szeptember 01-vel a Megvalósítás szakaszába lépett, megkezdődtek a képzések, és megtörtént az első foglalkoztatásokhoz kapcsolódó támogatási szerződések megkötése. A munkaerő- és képzési igények folyamatosan érkeznek a Megyei Paktumirodához, valamint a járási hivatalok foglalkoztatási osztályaihoz.
A Paktumszervezet első fórum ülésén a résztvevők előadás keretében tájékozódhattak a munkaerőhiány-munkanélküliség-közfoglalkoztatás jelenségéről, valamint a munkáltatói elvárások-munkavállalói kompetenciákról. Bemutatásra került a projekt Megvalósíthatósági tanulmánya, Foglalkoztatási stratégiája valamint a Monitoring és működési kézikönyv. A program témái lehetőséget biztosítottak interaktív véleménycserére.

MEGHÍVÓ 2017.11.13.

© Minden jog fenntartva- Tiszalöki Paktum