• TISZALÖKI PAKTUM

    HÍREK

HÍREK

Javuló foglalkoztatási mutatók Tiszalökön

Huszonhat hátrányos helyzetű álláskereső szerezhet szakképesítést Tiszalök és térségében.

Foglalkoztatási paktum Tiszalökön

240 millió forintos foglalkoztatási paktum indul Tiszalökön. A település célja, hogy a vállalkozók igényei szerint bevonjanak 152 főt az elsődleges munkaerőpiacra 2021-ig. Szabolcs megyében összesen tíz térségi pályázat segíti a foglalkoztatás javítását a következő években, összesen 2,4 milliárd forintból.

Esély a munkára Tiszalökön is

Tiszalök – Újabb foglalkoztatási paktumot írtak alá megyénkben, az uniós támogatású program ezúttal Tiszalökön és térségében az alacsony iskolai végzettségű regisztrált munkanélküliek, valamint a közmunkások nyílt munkaerőpiacra jutását támogatja. A kétszáz­negyven­millió forintos forrásból képzéseket indítanak, a munkaadóknak kedvezményeket nyújtanak.

  • MEGYEI PAKTUM

    HÍREK

Foglalkoztatási Fórumot tartottak a Megyeházán

A 2018. október 24-én újabb Paktum Partnerségi ülésre került sor a Megyeházán, a Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében című projekt kapcsán. A rendezvény nyitányaként Szabó István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke és Dr. Polgári András a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal Főigazgatója tartott tájékoztatót az eddig elért eredményekről és jövőbeni célokról, tervekről.

Partneri találkozó – 2018. szeptember 20.

2018. szeptember 20-án a Paktumiroda Partneri találkozót szervezett a megyében működő helyi és megyei jogú város paktumszervezeteinek és menedzsmentjeinek részvételével. Dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte a megjelenteket.

Együttműködés a foglalkoztatás ösztönzéséért

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke és Szabó István alelnök, valamint Aros János, Sárospatak Város polgármestere szakmai kerekasztal megbeszélés keretében vitatták meg az önkormányzatok foglalkoztatási céljait, terveiket a Megyeházán 2018. július 16-án.

Regionális kapcsolatépítő rendezvény

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2016.06.14-én a projekt keretében Regionális kapcsolatépítő rendezvény tartott a nyíregyházi Centár Hotelben.

Képzés – Lezárult a női szabó tanfolyam

A projekt keretében elindításra került 2017.szeptember 25-i időponttal a Női szabó tanfolyam (tanfolyam kód: TOP 511-1-17). A képzésbe 14 fő került bevonásra.  A projekt során az ügyfelek részt vettek támogatott képzésen, aminek keretében részesülnek: képzési és vizsgadíj 100 %-os mértékű támogatásában, a keresetpótló juttatás 100%-os támogatásában, illetve helyközi utazási költség támogatásában. A képzés 2017. 09. […]

Újabb Foglalkoztatási Fórumot tartottak

2018. március 28-án került sor a Foglalkoztatási Fórum együttműködő szervezeteinek második ülésére. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Alpár Ignác termében megtartott rendezvény központi témája többek között a felnőttképzés, szakképzés volt.

Foglalkoztatási Fórumot tartottak a Paktum tagjai

A megye foglalkoztatási helyzetének szempontjából meghatározó önkormányzatok, intézmények és szervezetek által korábban aláírt paktum-dokumentumban foglaltaknak megfelelően megkezdődött a partnerségi hálózat kiépítése és működtetése, a megye foglalkoztatási nehézségeinek folyamatos feltárása és annak megoldása céljából.

Lezajlott a partneri találkozó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a “Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg egyében” című projekt kapcsán a leendő Paktumszervezeti tagok és egyben a Helyi foglalkoztatási együttműködések projektben támogatott szervezetek valamint a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum részére partneri találkozót tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökségnél 2017. szeptember 27-én 9 órától.

Partneri találkozó

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a projekt kapcsán a leendő Paktumszervezeti tagok és egyben a Helyi foglalkoztatási együttműködések projektben támogatott szervezetek valamint a Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum részére partneri találkozót tart.

Paktum Együttműködési Megállapodás hivatalos aláírása

A megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó önkormányzatok, intézmények és szervezetek a mai napon aláírt paktum dokumentumban vállalták, hogy feltárják a megye foglalkoztatási nehézségeinek okait, hozzájárulnak a foglalkoztatást elősegítő programok megvalósításához és a humánerőforrás fejlesztéséhez, ezen együttműködéssel közösen segítik a munkáltatók és munkavállalók alkalmazkodását a foglalkoztatáspolitikai, gazdasági és munkaerő-piaci változásokhoz.

Projekt Nyitórendezvény

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 2016. 09. 02. napon a TOP-5.1.1-15-SB1-2016-00001 azonosító számú, „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projektet megkezdte. A projekt összköltségvetése 2,593 milliárd Ft, mely 100 % intenzitású vissza nem térítendő támogatásból áll. Fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.05.31.

Foglalkoztatási paktum

Aláírták az első uniós programot a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. 2,6 milliárd forinttal indul el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei átfogó foglalkoztatási paktum. A Megyei Önkormányzat és a Kormányhivatal közötti megállapodás a térség foglalkoztatási helyzetének javítását tűzte ki célul. A program keretében bér- és járuléktámogatásra valamint munkaerő-piaci képzésekre költenek.

© Minden jog fenntartva- Tiszalöki Paktum